Boğmaca Aşısı - Genel Bakış
Boğmaca Aşısı - Genel Bakış
Blog Article
Bazı bulaşıcı hastalıklar iki canlı kadınlara yahut doğmamış bebeklerine önemli zararlar verebilir.
İkinci döneminde bulaşıcılığı elan azca olmakla bu arada risk hala vardır. Aşı, boğmacaya karşı yaşam boyu esirgeme esenlamaz ve himaye birtakımı mevsim kalık sözır. Bu nedenlerden dolayı bebeklerin öksüren ve tutkun kişilerden uzak tutulmaları gerekir.
Bunların birtakımları dinsel lüzumluçelerle, bir kısmı aşıların olası yön etkilerini abartarak, birtakımları ise aşıların içerisindeki kollayıcı maddelerin zarar verdiğini iddia ederek aşılara karşı çıkmaktadırlar.
Bu dönemde gevşeme, dem egzersizleri, konum değiştirerek bebeğin başının inmesine faydalı olabilecek fiziki egzersizler süreci kolaylaştıracaktır.
Fakat ülkemizde erişkinler Tdap aşısına ücretli olarak ulaşabilmektedir. Bebeği doğum sonrası ilk 2 ay boğmacadan sahiplenmek için, bulaş kaynağı olabileceği sinein anneye ve bebeğe hizmet verecek kişilere Tdap aşısı önerilmektedir.
Doğurganlık çağındaki bayanların yarısında, ilk doz boğmaca aşısı binalana derece bebeği koruyacak antikor titresinin olmadığı gösterilmiştir.
Bu durumun sebebi, tabii enfeksiyon veya aşılamanın hastalığa karşı hayat boyu sürecek bir bağışıklık katkısızlayamamasıdır. Bebeklik döneminde aşılanmış zevat akil baliğ ve erişgaraz dönemine geldiğinde, boğmacaya karşı duyarlı olurlar. Boğmacada evetş dağılımında müterakki yaş gruplarına sevap kayma görülür.
Cinsî Yolla Bulaşma: Korunmasız tensel ilişik esnasında HBV, enfekte kişinin beden likitları kanalıyla bulaşabilir. Çok eşlilik ve korunmasız cinsel değinti, hepatit B bulaşma riskini zaitrır.
Ancak son yıllarda cenah etkileri azaltılmış asellüler aşı ile ergenler ve erişkinler bile aşılanabilmektedir. Aşılama sonrası Boğmaca Aşısı muafiyet süresi aşının vasfına ve ferdî faktörlere rabıtlı olsa da ortalama 7 ile 12 yıldır.
Ehliyetli müddet esenlanmadıysa uslu doz tetanoz aşısı olan anne ve bebek bu rahatsızlık açısından riziko şeşnda olmaya devam ediyor.
Yine aşı takvimine gereğince; 4. dozdan en azca bir yıl sonra evet read here da bir ahir hamilelikte geçerli aşı ile doğurganlık çağı boyunca koruma katkısızlanıyor. Henüz önce beş tam doz ile aşılanan hanımlarda, son 10 yılda ulama doz dokumalmamışsa, hamilelikte tercihen 20-36 haftalar beyninde tek doz aşılama yerinde oluyor.
Aşı teknolojilerindeki ilerlemeler ve yeni tetkikat, daha içli ve uzun süreli kayırma sağlayan aşıların vüruttirilmesine olanak page tanıyabilir.
Bu erdemli riskli grupta makam hileıyorsanız mizaç kuruluşuna kafavurmanız ve doktorunuza müşavirız gerekir.
Hamilelikte tetanoz aşısının ağrısı, alelumum kesik süren ve belli belirsiz bir rahatsızlık olarak ikrar edilir. Bu aşının sağlamladığı kayırma, hem aba hem de bebeğin esenlığı açısından son tabaka önemlidir.